Haluamme parempia päätöksiä – mutta miten? Päivi Heikinheimo blogi @pheikinh

Päivi Heikinheimo kirjoittaa blogissaan ” Haluamme parempia päätöksiä – mutta miten? ”

Tietoa on, mistä ammentaa

Tuntuu, että kaikki mitä ikinä olet halunnut tietää päätöksenteosta, on nyt saatavilla. Tutkimukset, artikkelit, kirjat ja keskustelut valottavat tätä aihetta, joka kietoutuu meidän kaikkien työpäiviin ja arkielämään.

Eräs keskeinen ja kiehtova päätöksentekoon linkittyvä aihe ovat aivot. Mitä kuulemmekaan! Aivot eivät aikaisempien uskomusten sijaan olekaan jakaantuneet erillisiin, itsenäisesti toimiviin osiin, vaan toimivat yhtenä kokonaisuutena. Eikä ole miesten putkiaivoja ja naisten tippaleipäaivoja, mikä helpotus! Ja kaiken kukkuraksi aivoja voi muokata harjaannuttamalla niitä aivan tietoisesti; mitä enemmän niitä käyttää, sen parempi, sanotaan.

Päätösprosessi on hidas, tai sitten päätöksiä tehdään Päätösprosessi on hidas, tai sitten päätöksiä tehdään liukuhihnalta vanhan tavan mukaan. Tehdään ristiriitaisia päätöksiä. Toteutusta ei mietitä, toteuttavaa tahoa ei määritellä. Vastuut ja valtuudet ovat epäselvät. Päätösten perusteluja ei kirjata muistiin. Dataan ei perehdytä tai sitä ei käytetä. Päätösehdotuksia ei puntaroida tarpeeksi. Ei nähdä kokonaisuutta.

Lue lisää Päivi Heikinheimon blogista

 

Tekijästä

Päivi Heikinheimo, KTM, on strategisti, kouluttaja ja mentori, joka keskittyy erityisesti kasvun, johtamisen ja yrittäjyyskulttuurin kysymyksiin. Hänellä on pitkä kokemus eri toimialoilla olevien yritysten tuloksellisesta konsultoinnista sekä lähes 25 vuoden työkokemus kansainvälisten yritysten palveluksessa (Nokia, Ovako Steel). Strategy Six-Pack -konsepti on auttanut lukuisia organisaatioita selkeyttämään suunnitelmiaan ja saavuttamaan tavoitteensa. Päivin valmentamis- ja kouluttamistyylissä yhdistyvät kokemuksen mukanaan tuomat selkeys ja käytännönläheisyys.

Päivi toimii perustamassaan Key Consulting Oy:ssä johdon konsulttina. Hän on aktiivisesti mukana Pääkaupunkiseudun Yrityskummit ry:n sekä Suomen Yrityskummit ry:n toiminnassa. Päivi on LoupeDeck Oy:n ja Illuminated Rocks Oy:n neuvonantaja.

Coutsi - mentori

Merkitty: , , , , , , , , , , , ,