Yrittäjien Maiju Kolisoja ja Katja Makkonen – DaysAgency Oy kokemuksia mentoroinnista

Yrittäjien Maiju Kolisoja ja Katja Makkonen – Days Agency Oy kokemuksia mentoroinnista

Kuvassa yrittäjät Maiju Kolisoja ja Katja Makkonen
Valokuva: Jussi Rantalainen Photography

Taustaa

Olemme Katja ja Maiju, kaksi graafista suunnittelijaa. Toimimme yrittäjinä yhteisen Days Agency Oy –suunnittelutoimiston alla, päämääränämme on tarjota laadukasta ja asiakkaan tarpeisiin vastaavaa graafista suunnittelua. Pääpaino palveluissamme on yritysilmeissä ja niiden sovelluksissa sekä erilaisissa julkaisuissa.

Toimimme aikaisemmin kumpikin tehoillamme freelancereina ja myöhemmin siirryimme toiminimiyrittäjiksi.  Lukuisten yhteisten projektien ja saumattomaksi hioutuneen yhteistyön myötä päädyimme harkitsemaan uuden, yhteisen yrityksen perustamista. Tähän muutosvaiheeseen toivoimme mukaan ulkopuolista asiantuntijaa katsomaan tilannetta kriittisin silmin sekä rohkaisemaan yrityksen alkutaipaleella.

Mentorointitarve ja tilanne

Otimme yhteyttä Pääkaupunkiseudun Yrityskummit ry:n alueyrityskummiin Esko Valkealaan ja tapaamisen jälkeen saimme Mentoriksemme – Yrityskummiksi Heli Pätysen.

Mentoroinnin aluksi (kesällä 2016) määrittelimme tavoitteeksemme saavuttaa tasainen yrittäjän arki ja toimeentulo. Oli ilo huomata, että viimeisellä tapaamiskerralla (kesän 2017 kynnyksellä) totesimme tavoitteet saavutetuiksi.

Days Agency näki päivänvalon aika lailla mentoroinnin puolenvälin tienoilla, kun tammikuussa 2017 aloitimme toiminnan uuden yrityksen nimissä.

Miksi mentori – yrityskummi

Helistä muodostui meille tärkeä henkilö muutosten aikana, kun kahlasimme läpi yrityksen perustamiseen liittyvien monien vaiheiden.

Saimme Heliltä korvaamatonta tukea ja vinkkejä aina hinnoittelusta osakeyhtiön pyörittämiseen.

Käsittelimme aiheita, joita varmaan kaikki yrittäjät joutuvat jossakin vaiheessa pohtimaan: mistä saa asiakkaita? Mikä yrityksen nimeksi kannattaa laittaa? Miten kiireen keskellä pärjää, miten käy oman jaksamisen? Ja niin pois päin.

Kun Heli esitti meille kysymyksiä tai antoi pohdittavaa seuraavaan tapaamiskertaan, jouduimme itsekin ajattelemaan asioita, joita emme olisi muuten varmaan koskaan miettineet (ainakaan niin systemaattisesti ja syvällisesti).

Heliltä saimme kiitosta erityisesti avoimuudesta vastaanottaa uusia ajatuksia.

Suosittelemme ehdottomasti mentorointia muillekin yrittämisen pyörteissä kamppaileville. Etenkin muutosvaiheessa mentorin tuki ja kannustus tuntui tärkeältä, samoin kuin liiketoiminnan eri osa-alueiden läpikäyminen.

Maiju Kolisoja ja Katja Makkonen
Days Agency Oy
www.daysagency.fi
facebook.com/daysagency
instagram.com/daysagency

Coutsi - mentori

Merkitty: , , , , , , , , , ,