Hae Yrityskummia

Hae Yrityskummia – Mentoria

Yrityskummit – mentorit tarjoavat mentorointia, toimivat yrittäjien tukena liiketoiminnan elinkaaren eri vaiheessa sekä vertaistukena. Toimimme vapaaehtoisina mentoreina.

 • Mentoroinnin kohderyhmänä ovat Yrittäjät joilla on mikro- ja pk-yritys ja joilla on Y-tunnus ja liiketoiminta on vakiintunutta.
 • Mentorointia tarvitsevat yrittäjät. Katso alla kohdasta Hae Yrityskummia olevat ohjeet.
 • Yrittäjän ammattitutkintoa suorittavat, ole hyvä ja siirry sivulle Yrittäjien ammattitutkinnot
 • Yrittäjä, joka vasta suunnittelet yrityksen perustamista, ota yhteys Uusyrityskeskuksen yritysneuvojaan esim. YritysHelsinki, YritysEspoo, YritysVantaa

Kuvaus Mentorointiprosessista

Hae Yrityskummia

Mentorointitarve – Yrityksesi tilanne ja tavoitteet.

 • Täytä tästä linkistä Hae Yrityskummia  ( https://byte.flomembers.com/yrityskummit/mentors/application/createApplication ) avautuva mentorointihakemus mahdollisimman täydellisesti. 
  (Linkki avaa nettisivun uudelle välilehdelle, tämä sivu jää avoimeksi välilehdeksi, johon voit palata koska tahansa. Esim. tarkistamaan ohjeessa mainittuja asioita. Älä kuitenkaan paina Sivu taaksepäin nuolta vaan katso selaimesi yläosasta auki oleva välilehti.)
 • Mentorointihakemuksessa alueeksi valitse Uusimaa / Pääkaupunkiseutu.
 • Erityisesti kiinnitä huomiota mentorointitarpeen kuvaamiseen kenttään Kuvaus.
 • Kopioi mentorointihakemuksen kenttään Lisätietoja alla olevat Mentorointikysymykset ja kirjoita vastauksesi kunkin kysymyksen alle.

Mentorointikysymykset: 
1. Ketkä ovat yrityksesi asiakkaita, asiakaskohderyhmät?
2. Mikä on yrityksesi toimiala, mitä tuotteita ja palveluita yrityksesi tuottaa? Mikä on oma osaamisesi? Miksi asiakas ostaisi sinulta?
3. Millainen on henkilökohtainen visiosi omasta yrittäjyydestäsi kolmen vuoden päähän? Millaista elämää ja yrittäjyyttä tavoittelet?
4. Millaiset toiminnan mittarit yrityksen toiminnalle on määritelty?
5. Yrityksen numerot nyt tai viime tilikaudella a) Liikevaihto, b) Tulos, c) Henkilöstö
6. Mitkä ovat mielestäsi yrityksen olennaisimmat kipupisteet – missä pitäisi kehittyä?
7. Minkä asian tekeminen juuri tällä hetkellä auttaisi eniten liiketoiminnan tavoitteiden saavuttamisessa?
7.1 Onko yrityksen hallituksen työssä mielestäsi terävöittämistä?
8. Mitkä ovat alanne erityispiirteet? Miten seuraat liiketoimintaympäristöäsi? Kilpailijat?
9. Digitaalisuus, Sosiaalisen median ja nettisivujesi kokemukset ja tilanne?

 • Kun olet täyttänyt hakemuksen niin paina lopuksi vain kerran Lähetä. Lomakkeen tallentaminen ja lähettäminen kestää hetken eli odota.

Täytetty ja lähetetty mentorointilomake lähetetään automaattisesti Aluekummille, joka lähettää yrittäjälle – aktorille ilmoituksen lomakkeen saapumisesta, lisätietoja mentorointiprosessista sekä tietoja miten prosessia jatketaan.

Kannatusmaksu

Kun Yrityskummi on valittu niin, yrittäjä voi tukea Pääkaupunkiseudun Yrityskummit ry:n toimintaa sekä mentoroinnin kehittämistä maksamalla vapaaehtoisen kannatusmaksun, joka on suuruudeltaan 300€. Halutessasi saat vastineena oman yrityksesi nimen ja linkin Pääkaupunkiseudun Yrityskummit ry:n nettisivulle http://www.yrityskummit.org/yhteistyo/ Kun kannatusmaksusta on sovittu, niin lähetämme laskun.