Lue yrittäjän Kirsi Ihalainen Kelosound Oy kokemuksia mentoroinnista

Kuva 1. Kirsi Ihalainen, Kelosound Oy:n toimitusjohtaja ja äänitaiteilija.

Lue yrittäjän Kirsi Ihalainen Kelosound Oy kokemuksia mentoroinnista

Taustaa

Kelosound Oy:llä on tällä hetkellä kaksi erilaista tuoteryhmää. Soivat ja halattavat KELOSOUND® puut sekä soivat SAUNASOUND® saunat.

Meillä on myös ekologiset arvot ja suojelemme luontoa. Istutamme jokaisesta myydystä tuotteesta puun maahan, johon tuote on myyty. Äänistä lahjoitamme eläinten ja alueiden suojeluun. Tuotteemme ovat pitkäikäisiä vaihtuvalla äänisisällöllä.

Mitä palvelua tai tuotetta tarjoatte

KELOSOUND® on kelosta valmistettu uusi äänitaide- ja design-tuote eli äänipuu, joka soittaa ääniä suomalaisista metsistä ja luonnosta. Puun värähtely, luontoäänet ja tuoksu houkuttelet halaamaan sitä ja rentoutumaan.

SAUNASOUND® tuo luonnon äänimaisemakonsertit saunaasi. Se on äänijärjestelmä, joka sisältää ainutlaatuisia äänimaisemia ja se voidaan asentaa saunan seiniin, jolloin

koko sauna soi ja vie sinut luonnon keskelle. Saunan rakenteet siis soivat sekä äänen voimasta lauteetkin soivat ja tärähtelevät.

Äänikirjastosta on helppo ostaa ja ladata erilaisia ääniä ja äänimaisemia. Ääniä sekä myös useampaa tuotetta voidaan kontrolloida mobiilisovelluksen avulla. Jokainen äänimaisema sisältää mytologiatarinoita, runoja sekä kuvia, jotka liittyvät kyseiseen luontoääneen. Tekstit ja runot löytyvät mobiilisovelluksesta useilla eri kielillä. Äänet on luonut äänitaiteilija Kirsi Ihalainen.

Rentouttavat äänet ja värähtelyt kauniista sekä uniikista kelopuusta houkuttelevat kuuntelemaan ja halaamaan. KELOSOUND®-puusta kuultavat äänet, puun tärinä sekä puun tuoksu rentouttavat ja luovat luontokokemuksen silloin, kun metsään ei ole mahdollista mennä. Luontokokemus tuodaan ihmisille, joille luonto on liian kaukana tai joiden ei ole mahdollista päästä luontoon, kuten suurkaupungeissa asuvat tai ihmiset sairaaloissa. Tuotteemme lisäävät hyvinvointia, ne rentouttavat ja jopa  lisäävät keskittymiskykyä!

Kuva 2. KELOSOUND®-tuoteperhe: Pikkukelo, Kurkikelo ja Mammuttikelo

 

Kuva 3. SAUNASOUND®-äänijärjestelmä tärisyttää lauteita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miksi hait mentoria

Olen äänitaiteilija, äänisuunnittelija ja Kelosound Oy:n toimitusjohtaja sekä olen kehittänyt ja keksinyt Kelosoundin tuotteet. Taiteesta tuotteen kehittäminen on ollut hyvin pitkä, vaikea ja yksinäinen prosessi sekä tuotteen tuotantolinjan suunnitteluun, kansainväliseen myyntiin, tuotannon aloittamiseen ja markkinointiin minulla ei ole itselläni tarpeeksi kokemusta eikä koulutusta.
Olin tilanteessa, jossa tarvitsin apua saadakseni tuotteen maailmalle sekä myynnin alkamaan.

Mikä oli mentorointitarve ja tilanne

Startup-yritykselläni ei ole varaa palkata kalliita konsultteja, jotka tekevät vain kirjallisia raportteja yritystoiminnastani, vaan tarvitsin konkreettista apua nopeasti itse bisneksen pyörittämiseen tässä ja nyt sekä myynnin aloittamiseen. Liityin Yrittäjiin, jonka kautta löysin Pääkaupunkiseudun Yrityskummit ja otin yhteytta Esko Valkealaan. Hänen avullaan osallistuin mentoriklinikalle, jossa tapasin kansainvälisestä yritystoiminnasta kokemusta omaavan Timo Kankaan ja välittömästi huomasin, että vihdonkin sain sitä apua, jota tarvitsin. Olin jo aivan uupumispisteessä startup-yrittämiseni kanssa, mutta Timo sai tsempattua minut sekä sain valtavasti energiaa jopa valloittaa koko maailman!

Miten mentorointi on tukenut toimintaanne, mitä olette saanuut

Timo Kangas on auttanut huomattavasti käytännön asioissa, olen saanut neuvoja ja tietoa sopimuksista, kansainvälisestä toimimisesta, myynnistä, markkinoinnista, logistiikasta, käytänteistä, vinkkejä, kontakteja ja ylipäätään ymmärrystä miten hommat pitäisi tehdä kasvattaakseen yrityksen globaaliksi. Timon kokemus ja neuvot ovat auttaneet minua pääsemään tavoitteisiini ja on ollut uskomattoman hienoa miten paljon olen saanut häneltä apuja. Toivon yhteistyömme jatkuvan tulevaisuudessakin sekä olen erittäin kiitollinen siitä, että tapasin hänet.

Mitä sanoisit vinkiksi muille yrittäjille.

Pitää aina uskaltaa pyytää apua, neuvoja ja riittävän ajoissa, kaikkea ei osaa eikä voi tehdä yksin. Pitää osata delegoida ja pitää huolta myös omasta jaksamisesta.

Suosittelisitteko mentorointia muille yrittäjille.

Ehdottomasti suosittelen mentorointia muille yrittäjille. Oikean yrityskummin löytyminen voi muuttaa yritystoimintasi täysin uuteen ja ehdottomasti parempaan suuntaan.

Kirsi Ihalainen
Sound Artist & CEO
KELOSOUND OY

+358 50 596 9078
kirsi.ihalainen@kelosound.com
Kelosound Oy, www.kelosound.com

LinkedIn
Twitter
Facebook
Instagram

Coutsi - mentori

Merkitty: , , , , , , , , ,