Mentorointi

Yrityskummi – mentori tarjoaa mentorointia, toimivat yrittäjien tukena liiketoiminnan elinkaaren eri vaiheissa sekä vertaistukena.

Yrityskummi – Mentori pyrkii antamaan käytännön koulimaa osaamistaan yrittäjän käyttöön ja toimimaan liiketoiminnan kehittämisen tukena. Yrityskummi on yrittäjän keskustelukumppani ja sparraaja ideoiden kehittelyssä ja niiden viemiseksi eteenpäin. Lisäksi verkostoituminen ja erilaisten ratkaisuvaihtoehtojen läpikäyminen ovat osa yrityskummin työkalupakkia.

Mentorointi on vapaaehtoista työtä johon pyritään saamaan mukaan kokeneita yrittäjiä, liiketoiminnassa olevia tai olleita johtajia tai asiantuntijoita. Suomessa yrityskummeja on noin 1000. Pääkaupunkiseudulla on noin 70.

Yrityskummi toiminta on alkanut Suomessa 90-luvun puolessa välissä. Pääkaupunkiseudulla olemme toimineet vuodesta 2002 alkaen.
Valtakunnan tasolla toimii Suomen Yrityskummit ry (SYK).
Pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi) mentoroinneista vastaa Pääkaupunkiseudun Yrityskummit ry (Yrityskummit – Pääkaupunkiseutu).

Mentorointiprosessi (linkki mentorointiprosessiin)

  • Aloitamme mentorointiprosessin järjestämällä Yrittäjäklinikka. Yrittäjäklinikoita järjestetään joka viikko ja yleensä keskiviikko iltapäivisin. Niihin osallistuvat yrittäjä, alue- tai yhteyskummi sekä 2-3 yrityskummiehdokasta. Yrityskummiehdokkaille lähetetään kutsu Yrittäjäklinikalle. Kutsussa on mentorointitarve mutta ei ole yrittäjän tai yrityksen tunnistetietoja. Kaikki yrittäjäklinikalle osallistuvat allekirjoittavat vaitiolovakuutuksen.
  • Yrittäjäklinikalla syvennytään keskustelemaan yrittäjän tilanteesta, mentorointitarpeesta, sovitaan tavoitteet ja alustava aikataulu sekä sovitaan miten jatketaan.  Yrittäjäklinikan jälkeen yrittäjän valitsee kenen yrityskummiehdokkaan kanssa hän haluaa aloittaa mentoroinnin.
  • Yrittäjäklinikan jälkeen alkaa varsinainen mentorointi joka tapahtuu Yrittäjän ja Yrityskummin kahdenkeskisissä tapaamisissa. Mentoroinnin alussa käydään läpi odotukset mentoroinnille, sovitaan tavoitteista (3-5) ja aikataulusta. Mentoroinnin päättyessä käydään läpi tavoitteiden toteutuminen ja annetaan palaute mentoroinnista.

Open Mentoriklinikoita järjestetään kerran kuukaudessa yhteistyössä Helsingin Yrittäjien kanssa ja Vantaalla YritysVantaa sekä Vantaan Yrittäjien kanssa.

  • Mentoriklinikan tavoitteena on, että mikro- pkyrittäjällä on matala kynnys tulla tapaamaan kokeneita yrityskummeja – mentoreita ja keskustelemaan yrityksen tilanteesta, tavoitteistaan ja mentorointitarpeesta.
    Open Mentoriklinikalle ovat tervetulleita jo pitkään toimineet yrittäjät tai vasta yrittäjinä aloittelevat. Y-tunnus on suotavaa jo olla.
    Katso ajankohdat etusivun Ajankohtaista kohdasta

MentorointiChat on uusin malli mentoroida.

  • Yrittäjät voivat kysyä / keskustella yrittämiseen, yrittäjille tärkeistä asioista. Seuraa nettisivua www.yrityskummit.org -> Ajankohtaista. Sieltä löytyy tietoa seuraavasta MentorointiChatin ajankohdasta.

Tutustu Mentoreihin LinkedIn sivulla.