Yrittäjän Jani Manni – Viemäripalvelu Manni Oy kokemuksia mentoroinnista

Lue yrittäjän Jani Manni (Viemäripalvelu Manni Oy) kokemuksia mentoroinnista

Taustaa

Jani Manni – Viemäripalvelu Manni Oy

Jani Manni on toiminut yli kymmenen vuotta viemärialalla, työskennellen monilla alan kärkitoimijoilla (Kaivopumppu, L&T, Delete jne.). Näissä tehtävissä Jani on hankkinut vankan kokemuksen alalta tutustuen monipuolisesti alan haasteisiin ja vaativiin työmaaolosuhteisiin monelta kantilta. Janilla on vankka työkokemus kiinteistöjen viemäriverkostojen puhdistus- ja kuvaustöistä sekä teollisuuden (korkeapaine ja suurtehoimurointi) ja jäteveden käsittelylaitoksilla suoritettavista puhdistustöistä.

Kuva 1 Alipaine Avaaja ratkoo näppärästi ja siististi viemäriongelmat!

Alan todellisena ammattilaisena, Jani on pitkään ihmetellyt miten tehottomasti kodin viemäriongelmia ratkotaan tänä päivänä.  Jani muistuttaa että viemärien kuvaus,avaus ja puhdistus sekä kuntokartoitukset koskevat satojatuhansia kiinteistöjä pääkaupunkiseudulla. Ammattitaidolla tikittävät aikapommit voidaan hoitaa kuntoon, ennen kuin niistä tulee suurempia ongelmia. ”Kun huollat viemärisi ajoissa, vältätte kalliit vahingot ja lisäämme putkistosi toimintaikää.” Viemäreiden kuntoselvitys on syytä tehdä kaikille 80-luvulla rakennettuihin kiinteistöihin, mikäli niihin ei ole tehty vielä putkiremontteja. Hyvä nyrkkisääntö on, että putket kestävät 30 vuotta, jonka jälkeen niiden kunto tulee tarkastaa, jotta mahdolliset suuremmat ongelmat pystytään ennaltaehkäisemään.

Mentorointitarve ja tilanne

Helmikuussa 2016 Toiminimi Jani Manni saapui Pääkaupunkiseudun Yrityskummit ry:n järjestämälle Yrittäjäklinikalle, jossa hän valitsi Yrityskummikseen – mentoriksi Jorma Kastisen. Ensimmäisessä tapaamisessa sovittiin tavoitteet mentoroinnille sekä alustava aikataulu.

Kävi kuitenkin taas niin kuin liittoutuneiden Euroopan joukkojen ylin komentaja Dwight D. Eisenhower lausui kuuluisat sanansa jo toisessa maailmansodassa: “Plans are nothing; planning is everything

Ensimmäiseksi luovuimme ajatuksesta oman imuauton ostamisesta. Sen sijaan tapasimme useita isännöitsijöitä ja huoltoyhtiöitä kartoittaen markkinatilannetta, kysyntää ja yhteistyömahdollisuuksia.

Idearikkaana kaverina ja aina valmiina uusiin kokeiluihin Jani järjesti myös tapaamisia ratkaisutoimisto Seedin kanssa. Seedin asiantuntijoiden kanssa kartoitimme erilaisia etenemismahdollisuuksia ja yhteistyökuvioita. Seedi mm. järjesti tapaamisen erään toimitusjohtaja kandidaatin kanssa.

Kesässä 2016 aloitimme yhteistyöneuvottelut yhden alalla toimivan yrityksen kanssa. Näiden neuvottelujen lopputuloksena päädyimme syksyllä esittämään yhteisyrityksen perustamista heidän kanssaan. Yrityskummisuhde lopetettiin ja oletettiin toiminnan jatkuvan uudessa perustettavassa osakeyhtiössä (Kodin Viemäripalvelu Oy).

Marraskuussa 2016 Jani otti yhteyttä taas Pääkaupunkiseudun Yrityskummit ry:n ja pyysi mentorointi apua. Yhteisyrityksen perustamisessa sekä Janin toiminimen asioita hoitaneen tilitoimiston kanssa oli ilmennyt ongelmia. Niinpä Janin mentorointia päätettiin taas jatkaa ja tapaus merkittiin uudelleen aktiiviseksi Yrityskummien rekisteriin. Neuvottelujen lopputulos oli, että vanha tilitoimisto suostui maksaan Janille korvauksen aiheuttamastaan vahingosta.

Kuva 2. Alipaine Avaaja ratkoo näppärästi ja siististi viemäriongelmat

Jorma ja Jani perustivat yhdessä tammikuussa 2017 yhteisen uuden osakeyhtiön Viemäripalvelu Manni Oy. Tässä uudessa osakeyhtiössä Jani toimii toimitusjohtajana ja Jorma hallituksen puheenjohtajana.

Tammikuun jälkeen yrityksen toimintaa on kehitetty aggressiivisesti. Laitekanta on uusittu täysin; uudet kamerat viemärien kuvaukseen ja kuntokartoitukseen, uusi pesuri viemärien puhdistukseen sekä itsekehitetty Alipaine Avaaja tukkeutuneen viemärin aukaisuun. Meille on myönnetty Tekesin 5 000 Euron Innovaatioseteli tämän uuden Alipaine Avaajan kehittämiseen ja patenttianomuksen jättämiseen.

Aioimme mullistaa kiinteistöjen viemäripalvelut kehittämällä palvelua, laitteistoa ja menetelmiä huomioiden asiakkaiden tarpeet.

Miksi mentori – yrityskummi

Jani kommentoi viime vuoden matkaa seuraavasti ”Kuluneen vauhdikkaan vuoden aikana saatiin Yrityskummin kanssa enemmän aikaan, kuin mitä itse sain pitkään aikaan. Yrityskummin kanssa mikroyrittäjä ei ole yksin. Yrityskummin mukana tulee aina yrityskummin vuosien kokemus. Haluankin rohkaista muita sanomalla, että mikäli pienyrittäjällä on motivaatiota ja halua kehittyä, niin Pääkaupunkiseudun Yrityskummit ry www.yrityskummit.org on oikea osoite!”

”Olen todella iloinen yrityskummitoiminnasta – mentoroinnista. Yrityskummin kanssa olemme saaneet keskustella ja tunnen, että siitä on ollut meille konkreettista hyötyä. On erinomaista saada keskustella asioista ihmisen kanssa, joka on paininut samojen asioiden kanssa ja jolla on kokemusta. Hän on antanut minulle vahvistusta omiin ajatuksiin, mutta myös eri näkökulmia, ohjeita ja pistänyt miettimään. Pienyrityksessä on hienoa, kun saa näkemystä ulkopuolelta.

Yrityskummi on antanut minulle myös uutta virtaa, päättäväisyyttä ja selkeyttä asioihin, jotka valitettavasti kiireessä jäävät jalkoihin, mutta ovat merkittävä osa hyvinvoivaa yritystä. ”

Kuva 3. Pieni ja tehokas kalusto sopii mainiosti kodin viemärien avaukseen, puhdistukseen, kuvauksiin ja kuntokartoituksiin

Viemäripalvelu Manni Oy
Puh: 050-3484 222

jani.manni@viemaripalvelu.fi
https://viemaripalvelu.fi

https://www.facebook.com/Viemäripalvelu-Manni-Oy-735692103197099/

Yrittäjä Jani Manni

 

 


Coutsi - mentori

Merkitty: , , , , , , , ,